Mit broj 1: Na vjenčanjima nije prikladno nositi crno

Stvarnost: Prošlo je vrijeme kada je crna boja bila rezervirana samo za sprovode.

Dobro došli u sadašnjost u kojoj su mala crna haljina ili crno odijelo must have svakog ormara i miljama daleko od toga da se smatraju modnom katastrofom ukoliko ih odjenete na nečije vjenčanje.

Mit broj 2: Ako nisam odgovorio/la na pozivnicu podrazumijeva se da dolazim
Mit broj 3: Ako nisam odgovorio/la na pozivnicu podrazumijeva se da ne dolazim

Stvarnost : Neki gosti uvjereni su u činjenicu da ukoliko ne potvrde svoj dolazak mladencima da se samim time podrazumijeva da ne dolaze na vjenčanje. Neki su pak gosti uvjereni u činjenicu da ukoliko ne potvrde svoj dolazak mladencima da se samim time podrazumijeva da dolaze na vjenčanje.

Koji su od ovih gostiju u pravu?

Da bi dobili odgovor na pitanje, potrebno je postaviti još jedno.

Kad bi se vi našli u ulozi mladenaca za koje bi od ovih gostiju željeli da su u pravu?

Ako se ne varam, željeli bi da su oboje u krivu.

Zaželjeli bi da zaborave pretpostavke i okrenu broj telefona, pošalju poruku ili natipkaju mail i daju vam do znanja planiraju li ili ne prisustvovati vašem vjenčanju.

Oni su smatrali da ste dovoljno važna osoba da vas pozovu da s njima podijelite taj dan, tiskali su i osobno vam uručili pozivnicu.

Javiti im mogu li ili ne računati na vas, najmanje je što možete za njih napraviti.

Mit broj 4: Darivanje novca je tako neosobno

Stvarnost: Koliko vi god darivanje novca smatrali neosobnim, ne možete pobjeći od činjenice da je to poklon s kojim je zaista teško fulati kad su mladenci u pitanju.

Vjerovali ili ne, većina će mladenaca, pred svim drugim poklonima, prednost dati kovertama s kunama, eurima ili nekom drugom prigodnom valutom koja vam je trenutno pri ruci.

Mit broj 5: Mladenci su odgovorni za vaš smještaj

Stvarnost: U većini slučajeva mladenci će se pokušati pobrinuti za goste koji stižu iz udaljenijih krajeva Lijepe naše ili izvan njezinih granica.

No, bez obzira na kilometražu koju trebate prijeći da biste stigli na vjenčanje, mladenci nisu dužni platiti vam smještaj u hotelu ili vam osigurati da prespavate na nečijem kauču.