Uvjeti korištenja, Politika privatnosti i Politika kolačića

/Uvjeti korištenja, Politika privatnosti i Politika kolačića
Uvjeti korištenja, Politika privatnosti i Politika kolačića2018-06-01T20:47:22+00:00

UVJETI KORIŠTENJA

Prilikom korištenja bilo kojeg dijela internet stranica www.abecedavjencanja.com (u nastavku samo Abeceda vjenčanja) smatra se da su korisnicima poznati ovi Uvjeti korištenja, kao i svi rizici koji mogu nastati iz korištenja istih, te da prihvaćaju koristiti sav dostupan sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

 • Kod objavljivanja informacija, tekstualnih, vizualnih i audio materijala na internet stranicama Abecede vjenčanja nastojali smo provjeriti njihovu autentičnost i vjerodostojnost koliko je to bilo moguće. No, unatoč tome, ne možemo jamčiti za točnost i ispravnost informacija, te se odričemo odgovornosti u slučaju nastanka materijalne ili druge štete od prikazivanja i korištenja istih.
 • Odnos između posjetitelja i oglašivača, na i izvan internet stranica Abecede vjenčanja, isključivo je stvar dogovora posjetitelja i oglašivača. Abeceda vjenčanja ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na ovoj stranici.
 • Komentari objavljeni na internet stranicama Abecede vjenčanja ne odražavaju stav njegovih vlasnika, uredništva i korisnika.
 • Slanjem sadržaja pošiljatelj se slaže da te sadržaje ustupa na slobodno korištenje Abecedi vjenčanja i objavu na neodređeno vrijeme bez naknade.
 • Abeceda vjenčanja zadržava pravo promjene, privremenog i trajnog ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na svojim stranicama bez obaveze prethodne najave.

Autorska prava

Abeceda vjenčanja polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne,  audio i ostale materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela internet stranica Abecede vjenčanja, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Bez dozvole autora izričito je zabranjeno komercijalno korištenje bilo kojeg dijela Abecede vjenčanja na bilo koji način ili objava sadržaja na drugim internet stranicama, tiskovnim izdanjima i dr. bilo kao cjeline ili samo dijelova, u neizmjenjenom ili djelomično izmijenjenom obliku.

Dopušteno je citirano navođenje tekstualnih ulomaka i dijelova autorskog djela u blogovima, na forumima i sličnim objavama fizičkih osoba, pod uvjetom da se naznači izvor: www.abecedavjencanja.com i, ako je naveden, autor djela iz kojeg se citira.

Obveze korisnika

Korisnicima Abecede vjenčanja strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji na bilo koji način krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone
 • objavljivanje uvredljivog, vulgarnog, prijetećeg ili na bilo koji drugi način štetnog sadržaja
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja zaštićenih autorskim pravom
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se podaci kojima se korisnici mogu identificirati (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese).

Abeceda vjenčanja ne prikuplja niti obrađuje vaše osobne podatke, osim u slučaju kada ste nam ih vi izričito učinili dostupnima (na primjer prilikom sudjelovanja u darivanju, prijavom na newsletter, ispunjavanjem kontakt obrasca ili iz nekog drugog razloga).

Korištenje osobnih podataka

Abeceda vjenčanja koristit će vaše osobne podatke za potrebe komunikacije s vama, analize preferenci i dostave ponuda prilagođenih pojedinom poslovnom pravnom ili fizičkom subjektu, te za potrebe tehničkog upravljanja internet stranicom.

Ugrađeni sadržaj s drugih internet stranica

Članci na ovoj internet stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj s drugih internet stranica (npr. video, slike, članke, itd.) koji se ponaša istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu internet stranicu (koja možda prikupljaja podatke o vama, koristi kolačiće, ima ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgleda vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem).

 

POLITIKA KOLAČIĆA

Što su kolačići i zašto ih koristimo?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina internet stranica koje posjećujete pohranjuje na vaše računalo, tablet ili mobilni uređaj.

Kolačiće koristimo kako bi poboljšali vaše korisničko iskustvo, jer nam daju podatke o načinu korištenja stranice kao što su primjerice trajanje posjete, podaci o pregledniku ili koji dijelovi stranice su najposjećeniji.

Pristanak na korištenje kolačića

Ukoliko ne promijenite postavke u svojem internet pregledniku, kojima se uskraćuje pristanak na korištenje kolačića, daljnjim korištenjem stranice abecedavjencanja.com prihvaćate korištenje i pohranu kolačića na vaše računalo.

Onemogućavanje kolačića

Isključivanjem kolačića odlučujete da nećete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. U postavkama privatnosti internet preglednika možete podešavati ili isključiti upotrebu kolačića.

Za više informacija o postavkama kolačića odaberite internetski preglednik koji koristite:

Imajte na umu, blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati ovu internet stranicu, no neke njezine mogućnosti vam možda neće biti dostupne.

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića

Ako želite saznati više o kolačićima, uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju te kako možete upravljati njima ili ih isključiti. Više se možete informirati na sljedećim poveznicama:

Ako želite onemogućiti praćenje putem servisa Google Analytics posjetite web stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Izmjena Uvjeta korištenja, Politike privatnosti i Politike kolačića

Abeceda vjenčanja zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja, Politiku privatnosti ili Politiku kolačića. Ukoliko nastavite s korištenjem internet stranice nakon objave izmjena podrazumijevamo da prihvaćate iste.

Kontakt

Sva pitanja, komentari i zahtjevi su dobrodošli te ih možete uputiti kroz naš kontakt obrazac.

Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo na Abecedi vjenčanja, stoga hvala što ih koristiš. Možeš ih onemogućiti u svakom trenutku u postavkama preglednika. Želim znati više! Prihvaćam kolačiće