• Što kad roditelji žele veliko, a vi malo vjenčanje?

ŠTO KADA RODITELJI ŽELE VELIKO, A VI MALO VJENČANJE?

Dok neki mladenci sanjanju o malom vjenčanju u krugu najbližih, misli onih drugih mladenaca okrenute su u smjeru velikog vjenčanja s nekoliko stotina uzvanika. Bez obzira u koje mladence spadate i kakvo vjenčanje priželjkujete, najvažnije je da je ta odluka vaša, a ne nametnuta od strane nekog drugog.

Što kada roditelji inzistiraju na velikom vjenčanju?

Vaši roditelji imali su svoje vjenčanje i svoju priliku da ga organiziraju na način koji njima najbolje odgovara. Sada je red na vama. To bi trebao biti dan kakav vi želite, a ne dan kakav vaši roditelji, rodbina, prijatelji, susjedi ili gosti očekuju. Na kraju krajeva to su vaši novci (pod pretpostavkom da sami financirate vjenčanje), vaša pravila i, na kraju krajeva, vaše vjenčanje.

Pokušajte pitati roditelje da li im je važnije da to vjenčanje bude veliko i onakvo kakvo oni priželjkuju ili im je važnije da vas dvoje taj dan budete sretni. Ako vaši roditelji spadaju u one koji kažu kako žele da budete sretni, ali…(i ovdje kreću njihovi argumenti zašto je veliko vjenčanje bolji odabir od malog), pokušajte ih preduhitriti s nekoliko pažljivo odabranih rečenica. Prije nego čujete to neizbježno “ali”, recite im kako znate da oni žele da budete sretni, te im se odmah potom zahvalite što vam dopuštaju da sami odlučite što vas to čini sretnima. Na kraju im recite kako ih volite i kako ste im neizmjerno zahvalni na svemu što su do sada učinili za vas, što bi trebalo razoružati čak i one najtvrdokornije od njih.

Ako to kojim slučajem ne upali, možete im “zaprijetiti” tj. podsjetiti ih na opciju prema kojoj uvijek možete zgrabiti kumove i obaviti to sami. Ukoliko se teško nose sa činjenicom da želite malo vjenčanje, što mislite koliko će im se tek svidjeti ova opcija?

Ponekad će se na putu do vjenčanja kakvo želite naći nekoliko manjih ili većih prepreka. Od srca vam želim da uspješno preskočite svaku koja vam se nađe na putu i držim fige da vam taj dan bude sretan i nezaboravan, kao i svaki koji vas čeka nakon toga.

Niste pronašli ono što tražite?
Pokušajte ovdje: Vodič za mladence

2018-09-19T17:56:56+00:00Piše: |Tagovi: |

Bloger(ica):

Jelena je ponosna mama dvije .com klinke Šopingholičarka & Abeceda vjenčanja, glavna šeprtlja u obitelji i neizlječiva ovisnica o Milka čokoladi.
Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo na Abecedi vjenčanja, stoga hvala što ih koristiš. Možeš ih onemogućiti u svakom trenutku u postavkama preglednika. Želim znati više! Prihvaćam kolačiće