• Malo ili veliko vjenčanje, pitanje je sad!

MALO ILI VELIKO VJENČANJE, PITANJE JE SAD!

Kao što odjeća ne dolazi u univerzalnim veličinama koje pristaju svima, tako ni vjenčanje nema univerzalnu veličinu koja će savršeno odgovarati svakome.

Prednosti malog vjenčanja

Naša je odluka pala na stranu malog vjenčanja, iako sam, u određenim kriznim situacijama, na trenutak požalila što smo donijeli takvu odluku. Ponekad je taj trenutak znao trajati par dana.

Lagala bih kad bih rekla da naša financijska situacija nije pridonijela odluci o malom vjenčanju.

Ali glavni razlog, koji nas je natjerao upravo na takvu odluku, je intimnija i opuštenija atmosfera u odnosu na velika vjenčanja. Taj sam dan željela biti opuštena i šašava kakva inače jesam, zezati se na plesnom podiju okružena bliskim ljudima koji mi nešto znače u životu. Oboje smo bili suglasni u odluci da gosti trebaju biti one osobe s kojima smo bliski i s kojima smo u kontaktu, a ne da se dovedemo u situaciju u kojoj se pitamo tko su uopće pojedini ljudi na našem vjenčanju.

Nedostaci malog vjenčanja

Na nedostatke malog vjenčanja naletjeli smo odmah na početku naše avanture planiranja istog.

Kad je došlo vrijeme smanjivanja liste gostiju, moje su misli počele koketirati s velikim vjenčanjima. Šarm malih vjenčanja više nije djelovao tako očaravajuće kad je na red došlo eliminiranje pojedinih osoba sa predugačkog početnog popisa gostiju.

Ali, uz malo kompromisa, uspješno smo srezali broj gostiju, bez da smo u ovim korekcijama izostavili nekog od nama bitnih i dragih ljudi.

Malo vjenčanje ne zahtjeva tolike izdatke kao veliko vjenčanje, ali troškovi poput prijevoza, fotografa, benda, vjenčanice ili odijela, fiksni su bez obzira na broj gostiju koje pozovemo da s nama podijele taj dan.

Prednosti velikog vjenčanja

Kao što sam već spomenula, kad je na red došlo smanjivanje liste gostiju, misli su mi lutale u smjeru većeg vjenčanja pri kojem me ne bi mučili ovakvi problemi. Ne bih se morala brinuti o tome da li će se netko osjećati uvrijeđenim što ga nismo pozvali da taj dan podijeli s nama.

Da smo se u kriznim trenucima organiziranja vjenčanja predomislili, i krenuli u smjeru velikog vjenčanja, znali bi da ćemo brže popuniti plesni podij i da nam se smiješi veći broj potencijalnih hvatačica buketa ili hvatača podvezice.

A dobro poznata prednost velikog vjenčanja je, naravno, više poklona i više koverti s kunama, eurima i drugim prigodnim valutama.

Nedostaci velikog vjenčanja

Velika vjenčanja, baš kao i mala, prate neki nedostaci.

Veće vjenčanje sa sobom će donijeti i veće muke oko organizacije istog, te poprilično veće financijske izdatke koji dolaze kao sastavni dio takvog vjenčanja.

Veći broj gostiju možda će brže popuniti plesni podij, ali će vam istovremeno trebati i duže vremena za prikupljanje odgovora dolaze li gosti ili ne dolaze podijeliti s vama taj veliki dan. Ne smijemo ni zanemariti činjenicu da sa većim brojem gostiju raste i mogućnost plaćanja praznih stolica onih koji nisu došli ili da se među poklonima pronađe pokoja prazna koverta.

Malo ili veliko? Kakvo vjenčanje vi priželjkujete?

Niste pronašli ono što tražite?
Pokušajte ovdje: Vodič za mladence

2018-09-19T18:48:06+00:00Piše: |Tagovi: , , |

Bloger(ica):

Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo na Abecedi vjenčanja, stoga hvala što ih koristiš. Možeš ih onemogućiti u svakom trenutku u postavkama preglednika. Želim znati više! Prihvaćam kolačiće