• 9 razloga zbog kojih neću doći na tvoje vjenčanje

9 RAZLOGA ZBOG KOJIH NEĆU DOĆI NA TVOJE VJENČANJE

Mladencima se najčešće serviraju kreativni, naknadno smišljeni razlozi nedolaska. I dok s jedne strane izgovori nedolaska na nečije vjenčanje iz dana u dan postaju sve kreativniji, pravi se razlozi, s druge strane, ne mijenjaju ni približno toliko brzo.

Kako razmišljanja o razlozima nedolaska na vjenčanje izgledaju iz perspektive jednog gosta možete provjeriti u nastavku.

1. Jedva se poznajemo

Niti znaš kada mi je rođendan, niti ja znam kada je tvoj. Niti znaš što se trenutno događa u mom životu, niti ja što se događa u tvom (ukoliko ne računamo informiranje putem friško objavljenih Facebook statusa s obje strane). Niti smo bili previše bliski prije, niti smo sada, a sumnjam da će se nešto u budućnosti promijeniti.

I zašto me onda uopće zoveš na svoje vjenčanje?

2. Zoveš me reda radi

Niti ćeš ti proliti previše suza što ja neću biti prisutan na tvom vjenčanju, niti ću ja osjećati preveliku grižnju savjesti kad ti javim kako “nažalost” neću doći.

3. Zoveš me u zadnji tren

Razumijem da je netko od prethodno pozvanih gostiju zeznuo stvar i ne želiš platiti praznu stolicu. Nadam se da ćeš i ti imati istu količinu razumijevanja kada odbijem biti osoba koja će popuniti tu stolicu.

4. Financijski razlozi

Volio bih doći na tvoje vjenčanje i biti dio tog, za tebe tako posebnog dana, ali pojaviti se praznih ruku nije opcija koja u mom slučaju dolazi u obzir.

5. Ne mogu dobiti slobodan dan

Ja sam zaštitar, medicinska sestra (ili nešto treće) i, ukoliko se ne uspijem izboriti za slobodan dan, moje radno vrijeme mi ne dopušta da (unatoč najboljim namjerama) dođem na tvoje vjenčanje.

6. Pozvan sam na vjenčanje koje je isti dan

Bez obzira koliko želim prisustvovati tvojem vjenčanju, već sam potvrdio svoj dolazak na vjenčanje koje se održava na isti dan. Koliko god mi je teško dati ti do znanja da neću moći biti uz tebe taj dan, bilo bi mi još teže isto to napraviti nekome tko već računa na mene.

7. Neočekivane situacije

Bolest ili smrtni slučaj su jedne od onih situacija u kojima se nitko ne želi naći, ali ja sam se, ni kriv, ni dužan, našao u jednoj od tih neočekivanih situacija uoči ili na dan tvojeg vjenčanja.

8. Nedostupnost usluge baka-servisa

Nemam kome ostaviti djecu, a premaleni su da ih odvučem sa sobom na vjenčanje. Nemaju svi starce kojima mogu uvaliti klince svaki put kad im zatreba baka-servis.

9. Daljina

Zbog velikog broja kilometara između nas, moram se izboriti, ne za jedan, već nekoliko slobodnih dana, od kojih će više vremena otpasti na samo putovanje nego na tvoje vjenčanje, a tu su još i troškovi putovanja i smještaja. To su samo neke stvari o kojima prosječan gost ne mora voditi računa, ali ja nažalost moram. Nekad će to (uz još koji dodatan razlog) biti dovoljno da spriječi moj dolazak na tvoje vjenčanje.

Koji su razlozi zbog kojih vi ne biste došli na nečije vjenčanje?

Niste pronašli ono što tražite?
Pokušajte ovdje: Vodič za mladence

2018-09-19T17:26:58+00:00Piše: |Tagovi: , |

Bloger(ica):

Jelena je ponosna mama dvije .com klinke Šopingholičarka & Abeceda vjenčanja, glavna šeprtlja u obitelji i neizlječiva ovisnica o Milka čokoladi.
Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo na Abecedi vjenčanja, stoga hvala što ih koristiš. Možeš ih onemogućiti u svakom trenutku u postavkama preglednika. Želim znati više! Prihvaćam kolačiće