Abeceda vjenčanja istražila je kojih je to 7 potrebnih sastojaka za brak. Što misliš o sastojku broj 8?

Sastojak broj 1: Mladoženja

Mladoženja je muškarac koji zbog ljubavi, djeteta na putu, veličine punčevog novčanika ili nemogućnosti pronalaska bolje alternative ulazi u brak.

Sastojak broj 2: Mladenka

Mladenka je žena koja iz ljubavi prema gore spomenutom muškarcu, veličini njegovog novčanika, djeteta na putu ili nemogućnosti pronalaska bolje alternative ulazi u brak.

Sastojak broj 3: Kum

Kum je muškarac zadužen za opijanje mladoženje na momačkoj večeri, a po potrebi i uoči ili nakon sklapanja braka.

Sastojak broj 4: Kuma

Kuma je glavni oslonac mladenke u slučaju kad ima pet centimetara više pete od onih u kojima može normalno hodati, kao i u svim predvjenčanim i postvjenčanim problemima.

Sastojak broj 5: Svećenik/matičar

Svećenik/matičar je osoba koja ima službene ovlasti da sklopi brak između mladenke i mladoženje, kao i službeni cjenik po kojem će to pošteno naplatiti.

Sastojak broj 6: Vjenčanje

Vjenčanje je čin u kojem mladenka i mladoženja (trijezni ili pod utjecajem ljubavi, roditelja, neželjene trudnoće ili alkohola) postaju muž i žena.

Sastojak broj 7: Vjenčani prsten

Prsten je simbol da je ona njegova žena, a on njezin muž u dobru i zlu, u bogatstvu i siromaštvu, u zdravlju i bolesti, u borbi za daljinski upravljač i izbjegavanju mijenjanja pelena, u mirovnim pregovorima s punicom ili prijeratnom stanju sa svekrvom.

(extra) Sastojak broj 8: Ljubav

Sastojak koji u današnje vrijeme nije nužan da bi brak bio sklopljen, ali je neophodan kako bi potrajao.

Sastojak koji bi u nekom idealnom svijetu trebao biti glavni razlog ulaska u brak, glavni krivac za sreću mladenaca kad je jednom sklopljen i glavni oslonac u svim onim teškim trenucima kojima nas život može neugodno iznenaditi.

Nisi pronašla ono što tražiš?

Pokušaj ovdje: Vodič za mladence