• 5 lekcija koje svaka mladenka može naučiti iz filma "Bride Wars"

5 LEKCIJA KOJE SVAKA MLADENKA MOŽE NAUČITI IZ FILMA “BRIDE WARS”

1. Planiranje vjenčanja može biti stresnije nego što si očekivala

Vjenčanje je dugi niz godina na glasu kao jedan od najvažnijih dana u životu svake mladenke. No postoji nešto o čemu se manje priča, a što svaka mladenka u organizaciji svog posebnog dana nauči; svaki takav važan, divan i nezaboravan dan sa sobom nosi i veliku količinu stresa (osobito ako si ti osoba zadužena za njegovu organizaciju).

2. Očekuj neočekivano

Neke mladenke vjenčanje smatraju najvažnijim danom u životu, neke ga doživljavaju kao posljednji dan slobode, neke ga smatraju samo pukom formalnosti, no bez obzira na to što dan vjenčanja svakoj od njih predstavlja, većina je ipak složna u želji da taj plan prođe prema scenariju koji su one prethodno isplanirale.

A da se uvjeriš kako stvari ne ispadnu uvijek baš onako kako si planirala, nećeš trebati čekati dan svog vjenčanja. Dovoljno je toga što već u samim pripremama može poći krivo. Uzmimo na primjer pozivnice za vjenčanje. Zamisli da se baš ovaj vikend spremaš podijeliti prvih nekoliko komada. Već ste organizirali roštiljanje ili neki drugi oblik druženja s ekipom za tu prigodu. U četvrtak vam javljaju da sljedeći dan ne možete preuzeti svoje pozivnice jer je printer ili neki drugi stroj otkazao poslušnost i nema šanse da taj tjedan pozivnice dođu do vaše adrese.

Ako udahneš na trenutak i malo razmisliš, shvatit ćeš da to i nije takva tragedija. Sjeti se da ste uspjeli na vrijeme zgrabiti datum koji ste željeli, u restoranu koji je bio na vrhu vašeg popisa, a pronašli ste i bend koji će se savršeno uklopiti u vjenčanje kakvo planirate. Pa što ako će pozivnice kasniti tjedan dana? Ionako kažu da su dobre stvari vrijedne čekanja.

U planiranju vjenčanja postoji sto i jedna sitnica o kojoj treba voditi računa i ponekad, jednostavno, ne ide sve po planu. Ali to je život, a život ne možemo uvijek isplanirati unaprijed.

3. Savršenstvo ne postoji

Savršenstvo je riječ koju danas možemo čuti na svakom koraku, riječ koju prečesto upotrebljavamo bez pokrića. Neki su u potrazi za savršenim frajerom, neki za savršenom bojom kose, neki za savršenom vjenčanicom…

Ali savršenstvo ne postoji, osim u rječniku, i vrijeme je da se pomiriš s tim.

Misliš da si pronašla savršenu vjenčanicu? Šanse su i više nego dobre da negdje na ovom svijetu postoji vjenčanica koja će te natjerati da o tome razmisliš još jedanput.

Iako, moram priznati, s vremena na vrijeme u naš će život ušetati netko “poseban”. I dok će ostatak svijeta biti zaposlen tražeći mu manu, taj netko za nas će biti tako savršen. I nitko, ama baš nitko, nas neće moći uvjeriti u suprotno.

Ona: Htjela sam biti savršena za tebe, ali ti kažeš da je to nemoguće.
On: Ne moraš biti savršena, uvijek sam želio ženu koja je ljudsko biće.

4. Od savršenog vjenčanja važnije je…

Kad smo već načeli temu pretjerane upotrebe, možemo nastaviti u istom smjeru.

Znači, možete pronaći savršeno mjesto za vjenčanje, savršen bend ili savršenu vjenčanicu, na kraju krajeva možete i imati vjenčanje koje će u vašim očima biti baš onakvo kakvo ste oduvijek sanjali, ali sve to pada u sjenu ukoliko prije toga niste pronašle mladoženju koji će biti, sa svim svojim vrlinama i manama, savršen za vas.

A kako znati da ste pronašle onog pravog?

Voli vas baš onakve kakve jeste.

Da, čak i onda kada mu, poput Liv u filmu Bride Wars, histerično upadate u ured s pitanjem hoće li vas zaprositi već jednom. Ukoliko još niste pogledale film, ili ste u međuvremenu zaboravile, njegov odgovor glasio je ovako:

Nikad nisam upoznao ženu koja je tako neobzirna, komplicirana, naporna…
…divna, pametna i seksi.
I da si samo pričekala do večeras, onda ne bi bila ona žena u koju sam se zaljubio, jer ona ne zna čekati.
Što je u redu, dok god mogu provesti ostatak svog života pokušavajući je sustići.
Liv, hoćeš li se udati za mene?

5. Pravi prijatelj je komadić bez kojeg slagalica našeg života nije potpuna

Nekada se u životu formiraju veze koje se nikada ne prekidaju.
Nekada možete pronaći tu jednu osobu, koja će biti uz vas bez obzira na sve.
Možda je nađete u supružniku i to proslavite vjenčanjem iz snova, ali postoji i mogućnost da je osoba na koju uvijek možete računati, koja vas ponekad poznaje bolje nego što poznajete sami sebe, upravo ona osoba koja je bila uz vas cijelo vrijeme.

Ta osoba, pravi prijatelj, za neke je samo privilegija koju si ne mogu priuštiti bez obzira na broj nula na svom bankovnom računu ili, isto tako važan, broj sakupljenih Facebook prijatelja.

Pravi je prijatelj često komadić bez kojeg slagalica našeg života, jednostavno, nije potpuna. Ponekad ga je jednako tako teško pronaći kao i pravu ljubav. Možda ga baš zato, jednom kad ga nađemo, ne puštamo tako lako.

Ovo su lekcije koje (vrlo vjerojatno) svaka od vas već ionako zna, ali s vremena na vrijeme dobro je utvrditi naučeno gradivo.

Niste pronašli ono što tražite?
Pokušajte ovdje: Vodič za mladence

2018-09-19T18:41:48+00:00Piše: |Tagovi: , |

Bloger(ica):

Jelena je ponosna mama dvije .com klinke Šopingholičarka & Abeceda vjenčanja, glavna šeprtlja u obitelji i neizlječiva ovisnica o Milka čokoladi.
Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo na Abecedi vjenčanja, stoga hvala što ih koristiš. Možeš ih onemogućiti u svakom trenutku u postavkama preglednika. Želim znati više! Prihvaćam kolačiće