• Vjenčanica: Lijepa, ljepša, moja

VJENČANICA: LIJEPA, LJEPŠA, MOJA

Dobar dio ženske populacije dijeli zajedničku ovisnost; onu prema šopingu.

Kada bismo dobile samo kunu za svaki put kad nas je ta opsesija dovela do minusa na tekućem računu mislim da bi si s tom količinom novaca bez pol frke mogle priuštiti još koju modnu krpicu.

Unatoč tome što dijelim ovu šoping opsesiju s dobrim dijelom ženske populacije, traženje vjenčanice je nešto čemu se s jedne strane toliko veselim, no s druge strane nešto od čega me lagano hvata panika.

Saloni vjenčanica, Here I Come!

Prvi pokušaj potrage za vjenčanicom u mojem je slučaju završio s etiketom nemoguće misije. Ali ako nas nečemu život s godinama nauči, to je da ne odustajemo nakon jednog pokušaja.

Nimalo obeshrabrena, dva tjedna nakon toga, mijenjam lokaciju i krećem ispočetka.

Moj vjerni pratilac u misiji potrage za vjenčanicom je kuma. Ona je jedna od rijetkih osoba koja ne štedi na kritikama, jer bolje brutalna istina sada, nego da sama dođem do nje pregledavajući tisuću i jednu sliku s vjenčanja.

Iako sam već duže vrijeme imala zacrtanu krinolinu kao vjenčanicu koja će mi savršeno pristajati, već u prvom obilasku salona shvatila sam da mi taj kroj baš i ne stoji onako kako sam ja to zamišljala.

Tako da sam u drugoj turi obilaska salona vjenčanica dala šansu i nekim drugim modelima. Ali svaka kandidatkinja koja je ušla u uži izbor za moju buduću vjenčanicu, morala je proći različite faze testiranja kao što su trčkaranje, skakutanje i slične akrobacije po salonima.

Ogledalo, ogledalce moje, najljepša vjenčanica koja je?

I nakon povećeg broja isprobanih modela, ugledala sam kako mi se s vješalice smješka vjenčanica sirena kroja. Jedva sam čekala navuči je na sebe i započeti uobičajeni niz akrobacija za provjeru udobnosti po salonu. Nazovite to aha trenutkom ili ljubavi na prvi pogled. U oba slučaja zvučat će kao klišej, ali znala sam da je to ta i prije nego što sam je probala.

Iako je za mene potraga bila gotova, ipak smo izašle iz salona u namjeri da poškicnemo još nekoliko njih. Nepune dvije – tri minute kasnije, prije nego što smo uspjele doći do parkinga, užurbanim korakom vraćale smo se u salon kapariti vjenčanicu.

Kakav sam ja pehist ugrabio bi je netko u međuvremenu. Ok, najvjerojatnije ne bi, ali što je sigurno, sigurno je.

Zaključak

U izboru vjenčanice vrijede ista pravila kao kod izbora frajera; u oba slučaja znaš da je izbor velik, ali samo je jedan onaj pravi/prava. I jednom kad ih pronađeš, ne puštaš ih tako lako.

Niste pronašli ono što tražite?
Pokušajte ovdje: Vodič za mladence

2018-09-19T18:31:45+00:00Piše: |Tagovi: , , , |

Bloger(ica):

Internetski kolačići poboljšavaju tvoje iskustvo na Abecedi vjenčanja, stoga hvala što ih koristiš. Možeš ih onemogućiti u svakom trenutku u postavkama preglednika. Želim znati više! Prihvaćam kolačiće