Šalabahter za govor kume na vjenčanju

//Šalabahter za govor kume na vjenčanju

Ako te svaki put kad moraš, pred malo većom hrpetinom ljudi, reći pokoju pametnu dere trema ko blesava, dobro će ti doći jedan friško natipkani šalabahter za brz i bezbolan govor na vjenčanju. Ako Ingrid Antičević Marinović može čitati govor sa šalabahtera, zašto ne bi mogla i ti? Istina, naš šalabahter nije ni do koljena njezinom legendarno popularnom “pipl mast trast as” govoru, ali poslužit će svrsi.

“Pošto su me natjerali da Amarom (Jegerom, Pelinkovcem ili koja već žestica u tvom slučaju bude u pitanju) nazdravljam mladencima dva – tri puta previše, trebat će mi mala pomoć da ovo izvedem onako kako se to od mene očekuje.

(Sad šarmantno izvadi šalabahter s kojeg ćeš pročitati govor.)

U školi/faksu me ovakav komad papira izvukao iz mnogih zeznutih situacija.

Kao što vidite tradicija se nastavlja i dalje.

Prije nego se bacimo se na stvar, ne bi bilo loše naglasiti da će ono što slijedi u nastavku biti zaista kratko, tako da slobodno možete odahnuti.

U situaciji kad vam ponestane vlastitih, jedino što vam preostaje je posuditi tuđe riječi. Ja sam za ovu priliku odlučila posuditi riječi starog morskog vuka Olivera Dragojevića:

Vjeruj u ljubav, jer ljubav je sve.

Vjeruj u ljubav, ne živi bez nje.

Vjeruj u ljubav i sačuvaj ju.

Vjeruj u ljubav u dobru i zlu.

Bez dodatnog odugovlačenja zamolila bih sve prisutne da podignu svoje čaše i da nazdravimo zajedno mladenki i mladoženji i njihovoj ljubavi koja nas je okupila danas ovdje.”

2018-07-02T09:36:16+00:00 Piše: |Tagovi: , , |

Bloger(ica):

Jelena je ponosna mama dvije .com klinke (šestomjesečna Šopingholičarka i jednomjesečna Abeceda vjenčanja), glavna šeprtlja u obitelji i neizlječiva ovisnica o Milka čokoladi.