Kako umjesto poklona tražiti novac?

//Kako umjesto poklona tražiti novac?

Pomisao na mikser ili toster kao poklon za vjenčanje djeluje ti strašnije od bilo kojeg horor filma? A što kažeš na novi set posteljine ili posuđa?

Možda se možeš osloniti na roditelje i kumove da prošire glas kako bi vam novčana varijanta poklona svakako bolje došla ili na to da vas neki gosti dovoljno dobro poznaju da i sami dođu do istog zaključka. Ali što je s ostatkom ekipe?

Postoji li neki diskretan način da naznačiš koju vrstu poklona zapravo preferirate? Ne. Ne postoji.

Isto kao što ne možeš pobjeći od toga da će “naručivanje poklona” nekim gostima djelovati kao da ih zoveš isključivo radi novaca.

Budimo realni, uvijek je bilo, a dobre su šanse da će uvijek biti, nezgodno tražiti od gostiju da svoju darežljivost pokažu u obliku novčanog poklona. Dobra vijest u tome je da američke mladenke već duže vrijeme imaju, po mišljenjima nekih, manje nezgodan način kako to ipak provesti u djelo.

O čemu se zapravo radi?

Uz klasičan tekst u svojim pozivnicama za vjenčanje imaju i mali dodatak kojim, na manje ili više šaljiv način, pozvanima na vjenčanje nastoje dati do znanja da bi im dobro došao poklon u novčanom obliku (bilo u obliku teksta, bilo s prekriženom slikom miksera i kvačicom uz papirnu novčanicu).

Hrvatska verzija teksta mogla bi zvučati ovako nekako:

Znamo da što pokloniti muči svakog gosta,
pa ćemo vam šapnuti da suđa, tostera i posteljine u našem stanu ima dosta.

A pošto rata kredita svaki mjesec, bez iznimke, nam stiže,
novčani je poklon našem srcu ipak malo bliže.

Ako je pokloniti nešto drugo ipak vaša želja,
primit ćemo taj poklon s jednakom količinom veselja.

21.09. službeno postajemo par,
a vaša nazočnost tog dana bit će ipak najveći nam dar.

P.S. Ako imate učinkovitiji i manje nezgodan način kako umjesto poklona tražiti novac slobodno mi šapnite ispod u komentarima.

2018-07-01T14:56:16+00:00 Piše: |Tagovi: , |

Bloger(ica):

Jelena je ponosna mama dvije .com klinke (šestomjesečna Šopingholičarka i jednomjesečna Abeceda vjenčanja), glavna šeprtlja u obitelji i neizlječiva ovisnica o Milka čokoladi.